Wat past bij jouw lichaam? Verschillende figuren kort uitgelegd

Wat past bij jouw lichaam? Verschillende figuren kort uitgelegd
16 februari 2020 Lotte
In Blogs

Heb je dat ook wel eens: je ziet je vriendin met ontzettend gave jurk lopen. Je vindt hem zó mooi bij haar staan, vraagt waar ze hem heeft gekocht en jij gaat hem ook passen. Als je hem aan hebt, blijkt hij bij jou heel anders te staan dan bij haar. Wat balen! Hoe komt dat? Ook al lijkt het misschien alsof jullie hetzelfde figuur hebben, vaak zit er toch meer verschil in dan je denkt. Wees niet getreurd, er zijn voor jou weer andere modellen die misschien een stuk beter staan. Hieronder wordt kort uitgelegd welke soorten figuren er zijn.

Zandloper

Het meest gewilde figuur onder dames is toch zeker het zandloper figuur. Dames met een zandloper figuur hebben over het algemeen brede, symmetrische schouders en heupen in combinatie met een smalle taille. Vaak hebben deze dames volle borsten en ronde billen.

De acht

De acht lijkt een beetje op de zandloper, de overeenkomsten zijn even grote schouders en heupen. Daarnaast is de taille goed zichtbaar. Verschil is de vollere rondingen bij de heupen en borsten.

Appel

Dames met een appel figuur hebben vaak een rondere buik, waardoor de taille minder zichtbaar is. Verder hebben dames vaak smalle heupen, volle borsten en minder volle billen. De benen en enkels van vrouwen met een appelfiguur zijn relatief slank.

Peer

Een “peervormig” lichaam kenmerkt zich door een smal bovenlichaam en een breder onderlichaam. De bovenbenen, heupen en dijen zijn in vergelijking met de schouders breder. Ook heb je vaak slanke benen, ronde billen en een platte buik. De taille is goed zichtbaar, de borsten zijn normaal gevormd.

Omgekeerde driehoek

De naam zegt het al, dit type lichaam heeft brede schouders een smalle taille en smalle heupen. Ook hebben de meeste dames plattere billen, slanke benen en borsten van gemiddelde grootte.

De plank

De naam zegt het, deze vrouwen hebben een wat “rechter” figuur. Typerend is dat zowel de schouders, taille én heupen ongeveer even breed zijn. Verder zijn vrouwen vaak slank met plattere billen, kleine borsten en lange benen.

 

In de komende artikelen wordt per figuur uitgelegd wat jij het beste kunt dragen!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*